De gezondheidstuin Herba Sana opent GRATIS zijn deuren voor iedereen!

Gelieve wel de huidige wettelijke voorschriften voor openbare tuinen, parken, botanische tuinen enz. na te leven. Respecteer de vereiste veiligheidsafstand en gedraag u respectvol naar andere mensen en de natuur.

Herbasana covid pictos

Vanwege de huidige gezondheidscrisis heeft Laboratoires ORTIS besloten om in 2020 geen rondleidingen te organiseren, maar de tuin gratis toegankelijk te maken voor alle geïnteresseerden.
Tegelijkertijd gebruiken we dit "sabbatjaar" om onze tuin helemaal opnieuw in te richten en te renoveren, zodat deze in het volgende seizoen kan schitteren en zijn bezoekers kan verrassen. De toegangspoort is het hele seizoen geopend (weekdagen alsook ’s weekends, tot 30 september, van 8u30 's morgens tot 17u00 's avonds. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de geneeskrachtige kruidentuin individueel of in kleine groepen te bezoeken en te verkennen.

Bedankt voor uw begrip. Wij wensen u nu al een verrijkend en ontspannend verblijf in de geneeskrachtige kruidentuin HERBA SANA.

Meer informatie: 080/44 00 55 of info@ortis.com

Het spel van Aphrodite geheimen

Een volledig programma om het hart van de geneeskrachtige planten te doen slaan, en van iedereen die hen beter wil leren kennen. In één woord: hen het hof maken…

Samengevat:

Het spel wordt met 2 of met 3 gespeeld (alléén is het eerder een amusante gids).
24 vraagstanden zijn over de hele didactische wandeling verspreid en nodigen de spelers uit om vertrouwd te worden met de gezondheidskruiden.
Een foto maakt het mogelijk elke plant te identificeren en een fytotherapeutisch recept duidt aan hoe we ze kunnen gebruiken. Legenden en anekdotes geven geheimen voor vitaliteit en voor … liefde! Zelfs de lekkerbekken vinden er hun plezier: 10 originele recepten bieden ideeën voor een creatieve keuken vol vitaliteit, op basis van geneeskrachtige bloemen, planten of groenten!
Het spel is voorgesteld in de vorm van grote kaarten die lijken op praktische fiches en kan ook thuis gespeeld worden of later opnieuw gebruikt worden door zij die de recepten willen gebruiken.

Spelbeschrijving

Aantal spelers: Solitair (eerder als ludieke en didactische gids) of voor 2 à 3 personen.

Samenstelling van het spel: 55 kaarten waarvan:

  • 24 genummerde “Vraag & Antwoord” kaarten
  • 25 kaarten waarop telkens 2 keukenrecepten staan
  • 24 genummerde verzamelkaarten met de geheimen van Aphrodite + fytotherapeutische recepten
  • 1 kaart met de spelregels
  • 5 kaarten met telkens keukenrecepten van Aphrodite
  • 1 Spelregelskaart
  • 1 Bon met 2 gratis toegangskaarten voor de HERBA SANA -gezondheidstuin
  • 1 Informatiekaart betreffende het bezoek aan de HERBA SANA gezondheidstuin

Spelregels: Elke speler kan een leeg “Aphrodite” halssnoer in bruikleen verkrijgen. Beurtelings beantwoorden de spelers de vragen: indien er 2 spelers zijn, beantwoordt elkeen 12 vragen; indien er 3 spelers zijn, beantwoordt elkeen 8 vragen. De vragenkaarten zijn van 1 tot 24 genummerd. Deze nummers stemmen overeen met de nummers die men terugvindt op de bordjes met de therapeutische indicaties die bij de plantenperken staan.

Er zijn 2 vragen per kaart:

  1. Wie ben ik? (vragen met betrekking tot de medicinale eigenschappen van de planten)
  2. Mythe of werkelijkheid? (anekdotes, legenden betreffende de fytotherapie,…) Van zodra men een kaart beantwoord heeft, worden deze antwoorden nagekeken. Als de speler minstens 1 van de 2 vragen juist beantwoord heeft, wint hij 1 Geheim van Aphrodite. Deze kaarten zijn geperforeerd, waardoor hij ze aan zijn halssnoer kan hangen.

Doel van het spel: Wie aan het einde van het traject het meeste kaarten met geheimen heeft verzameld is de winnaar van het spel. Diegene die de minste kaarten heeft, dient de winnaar uit te nodigen voor een glaasje, een gerecht met wilde kruiden of een dessert naar keuze uit Aphrodite's receptenkaarten.