De gezondheidstuin Herba Sana opent GRATIS zijn deuren voor iedereen!

Gelieve wel de huidige wettelijke voorschriften voor openbare tuinen, parken, botanische tuinen enz. na te leven. Respecteer de vereiste veiligheidsafstand en gedraag u respectvol naar andere mensen en de natuur.

Herbasana covid pictos

Vanwege de huidige gezondheidscrisis heeft Laboratoires ORTIS besloten om in 2020 geen rondleidingen te organiseren, maar de tuin gratis toegankelijk te maken voor alle geïnteresseerden.
Tegelijkertijd gebruiken we dit "sabbatjaar" om onze tuin helemaal opnieuw in te richten en te renoveren, zodat deze in het volgende seizoen kan schitteren en zijn bezoekers kan verrassen. De toegangspoort is het hele seizoen geopend (weekdagen alsook ’s weekends, tot 30 september, van 8u30 's morgens tot 17u00 's avonds. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de geneeskrachtige kruidentuin individueel of in kleine groepen te bezoeken en te verkennen.

Bedankt voor uw begrip. Wij wensen u nu al een verrijkend en ontspannend verblijf in de geneeskrachtige kruidentuin HERBA SANA.

Meer informatie: 080/44 00 55 of info@ortis.com

De legende van de anemoon

 

Op een dag viel Zefier – met een hart zo groot en ongrijpbaar als de wind – voor de charme van de nimf Anemoon. Flora verraste hen in hun liefdesspel en - razend - verjoeg ze de nimf naar het einde van de wereld. Maar haar parfum was zo sterk dat Zefier haar snel terugvond. Zijn opgewektheid wekte vermoedens op bij Flora die zich omvormde tot een zwaluw om hem discreet te volgen en het zeker te weten: Zefier had inderdaad Anemoon teruggevonden. Gekwetst in haar ijdelheid, was Flora zeer boos en vormde ze de nimf om tot een bloem en ontnam haar parfum zodat haar man haar nooit meer zou terugvinden. Sindsdien danst Anemoon op de wind en men zegt dat ze pas volledig geniet als er een lichte zefier waait…