De gezondheidstuin Herba Sana opent GRATIS zijn deuren voor iedereen!

Gelieve wel de huidige wettelijke voorschriften voor openbare tuinen, parken, botanische tuinen enz. na te leven. Respecteer de vereiste veiligheidsafstand en gedraag u respectvol naar andere mensen en de natuur.

Herbasana covid pictos

Vanwege de huidige gezondheidscrisis heeft Laboratoires ORTIS besloten om in 2020 geen rondleidingen te organiseren, maar de tuin gratis toegankelijk te maken voor alle geïnteresseerden.
Tegelijkertijd gebruiken we dit "sabbatjaar" om onze tuin helemaal opnieuw in te richten en te renoveren, zodat deze in het volgende seizoen kan schitteren en zijn bezoekers kan verrassen. De toegangspoort is het hele seizoen geopend (weekdagen alsook ’s weekends, tot 30 september, van 8u30 's morgens tot 17u00 's avonds. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de geneeskrachtige kruidentuin individueel of in kleine groepen te bezoeken en te verkennen.

Bedankt voor uw begrip. Wij wensen u nu al een verrijkend en ontspannend verblijf in de geneeskrachtige kruidentuin HERBA SANA.

Meer informatie: 080/44 00 55 of info@ortis.com

Een didactische tuin

De site toegewijd aan de geneeskrachtige planten, is verdeeld in 7 grote zones die met 7 kleuren overeenkomen. Elke zone is in indicaties onderverdeeld die door pictogrammen op indicatieborden zijn weergegeven. Elke plant beschikt over een bordje (identificatiebord) met vermelding van haar specifieke eigenschappen en benaming, namelijk:

  • de belangrijkste toepassing,
  • de secundaire toepassingen,
  • de giftigheidgraad,
  • de gebruikte plantendelen.

Bovendien vermelden informatieve borden kleine anekdotes, zoals een recept, een verhaaltje of een interessante praktische info. Dankzij deze verschillende didactische borden kan de wandelaar zich een globaal overzicht van iedere plant eigen maken.

Voor de sterk geboeide mensen, is er een origineel spel, het Spel van de Geheimen van Aphrodite, dat uitnodigt om de geheimen van 24 fundamentele geneeskrachtige planten te ontdekken. 24 fytotherapeutische recepten zorgen ervoor dat de spelers de weldaden van deze planten gemakkelijk in de praktijk kunnen omzettten!

Didactische hulpmiddelen