De gezondheidstuin Herba Sana opent GRATIS zijn deuren voor iedereen!

Gelieve wel de huidige wettelijke voorschriften voor openbare tuinen, parken, botanische tuinen enz. na te leven. Respecteer de vereiste veiligheidsafstand en gedraag u respectvol naar andere mensen en de natuur.

Herbasana covid pictos

Vanwege de huidige gezondheidscrisis heeft Laboratoires ORTIS besloten om in 2020 geen rondleidingen te organiseren, maar de tuin gratis toegankelijk te maken voor alle geïnteresseerden.
Tegelijkertijd gebruiken we dit "sabbatjaar" om onze tuin helemaal opnieuw in te richten en te renoveren, zodat deze in het volgende seizoen kan schitteren en zijn bezoekers kan verrassen. De toegangspoort is het hele seizoen geopend (weekdagen alsook ’s weekends, tot 30 september, van 8u30 's morgens tot 17u00 's avonds. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de geneeskrachtige kruidentuin individueel of in kleine groepen te bezoeken en te verkennen.

Bedankt voor uw begrip. Wij wensen u nu al een verrijkend en ontspannend verblijf in de geneeskrachtige kruidentuin HERBA SANA.

Meer informatie: 080/44 00 55 of info@ortis.com

Vrij bezoek, bezoek met begeleiding

Om te beantwoorden aan de talrijke vragen van de bezoekers van Herba Sana, stellen wij u, naast de vrije bezoeken, geleide bezoeken die het volledige didactische parcours overlopen voor. Deze bezoeken, gepresenteerd door gediplomeerde herboristen, zijn bestemd voor iedereen die vertrouwd wil worden met de wereld van de geneeskrachtige planten en de planten die het welzijn op natuurlijke wijze ondersteunen. Ze worden georganiseerd van juni tot september, maar ENKEL OP AANVRAAG EN OP VOORWAARDE DAT AAN EEN MINIMUM INSCHRIJVINGEN IS VOLDAAN.

NB: Te voorzien: laarzen, regenkledij, trui (De Hoge Venen zijn het hoogste gebied van België…) en eventueel schrijfmateriaal.

 • PERIODE VOOR VRIJE BEZOEKEN:

  • Van 1 juni tot 30 september (zonder afspraak).
   Open: 7 dagen op 7, van 09h00 tot 20h00 (de poort sluit om 21h00!)

  PRIJS:

  • De toegang gaat via een automatische draaideur, geactiveerd door munten. Voorzie 1 stuk van 2 € /persoon.

  PLAATS:

  • Jardin de la Santé HERBA SANA:
   46 Hinter der Heck B-4750 Butgenbach.

  CONTACT & INFO:

  • Tel.: 080 44 00 55, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • PERIODE VOOR GELEIDE BEZOEKEN:

  • Van 1 juni tot 30 september, de datum van het bezoek vastleggen bij het maken van de afspraak.

  PRIJS:

  • Groep van minimaal 10 personen: 2 € /persoon + 60 € /uur voor de gids.
   NB: Om de kwaliteit van de rondleiding te garanderen zijn groepen beperkt tot 20 personen per gids. Als de groep bestaat uit meer dan 20 personen, raden wij u aan een tweede gids te boeken.
  • Jardin de la Santé HERBA SANA:
   46 Hinter der Heck B-4750 Butgenbach.

  CONTACT & INFO:

  • Tel.: 080 44 00 55, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.